α

α

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ...ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Καλό μήνα σε όλους. Και ο κύβος ερρίφθη...Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι μια ανάσα μακριά. Γεγονός, που προκαλεί την...έγερση του πιο ευλόγου ερωτήματος, που θα μπορούσε να προκύψει, με κάτι γράμματα...NA, με το συμπάθιο! ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ; Ή καλύτερα...γιατί τώρα εκλογές; Δεν υφίσταται Κυβέρνηση εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό με χρονική διάρκεια τετραετίας στο τιμόνι της χώρας, για να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο και την οποιαδήποτε κρίση, η οποία πιθανόν να προκύψει;

Αυτό το νόημα δεν είχε η λαϊκή εντολή, την οποίαν έλαβε το κόμμα της Ν.Δ. στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση του 2007 για τις εκλογές του Εθνικού μας Κοινοβουλίου; Ο Ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του δεν εξουσιοδότησε την Κυβέρνηση να χειριστεί τις τύχες της χώρας, ιδιαίτερα δε τα κρίσιμα ζητήματα, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στο εθνικό συμφέρον της Ελλάδος; Για τα δύσκολα δεν επελέγη η παρούσα Κυβέρνηση, όπως και η κάθε Κυβέρνηση; Πού ακούστηκε σε μια σφοδρή θαλασσοταραχή ο καπετάνιος να εγκαταλείπει την γέφυρα και να παραδίδει το τιμόνι στον υποπλοίαρχο ή μάλλον στον...μούτσο; Αυτό δεν αποτελεί προσβολή στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και εμπαιγμό της νοημοσύνης τους; Ή μήπως αντέχει η ήδη παραπαίουσα Ελληνική οικονομία μια νέα περαιτέρω επιβάρυνση και μάλιστα άνευ λόγου και αιτίας; Διότι μην μου πείτε, ότι την...ωραίαν πρωίαν της 5ης Οκτωβρίου θα αλλάξει κάτι στην ποιότητα της ζωής του Νεοέλληνα ή τουλάχιστον θα αρχίσει κάτι να...αχνοφέγγει;

Είδατε πόσα ερωτήματα...εκπορεύονται του πρώτου; Απάντηση όμως σε αυτό το...άτιμο το ερώτημα ούτε πήραμε έως τώρα ούτε και θα πάρουμε ποτέ δηλαδή. Διότι δεν νομίζω να... παίρνει στα σοβαρά κανείς και να νομίζει ότι αποτελεί απάντηση, τα φληναφήματα του Κώστα Καραμανλή περί διαρκούς και αενάους πολέμου και παρατεταμένου προεκλογικού κλίματος μεθοδευμένου απ’ το ΠΑ.ΣΟ.Κ., επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα; Σ' αυτό το σημείο, υποβάλλω μια μικρή...συνοδευτική ερώτηση προς τον πιο φανατικό Νεοδημοκράτη οπαδό: Τον πιστεύετε; Με το χέρι στην καρδιά...

Βεβαίως, έχουν ακουστεί αρκετές σοβαρές απαντήσεις και πολιτικές αιτιάσεις σχετικά με τους πραγματικούς λόγους αυτών των εκλογών, τόσο από έγκυρους πολιτικούς αναλυτές όσο και από απλούς ανθρώπους, οι οποίοι όμως έχουν ένα σοβαρό...ελάττωμα για τα πρότυπα των καιρών μας. Σκέφτονται...Ακριβώς! Έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το μυαλό τους και να ψάχνουν, χαλώντας την...σούπα σε αυτούς, οι οποίοι υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού, νομίζοντας πως έχουν να κάνουν με κοπάδι, έτοιμο προς...εγκλωβισμό στο κοντινότερο κομματικό μαντρί!

Ένα αρκετά πιθανό κατά την γνώμη μου σενάριο είναι ο κ. Καραμανλής να πληρώνει το τίμημα ή μάλλον το...μένος των Αμερικανών για την υπογραφή της συμφωνίας διέλευσης του αγωγού πετρελαίου Μπουργάς – Αλεξανδρούπολης και να υπεχρεώθη να πάει τώρα σε εκλογές. Όμως, εάν είναι....καλό παιδί και τηρήσει...εχεμύθεια θα προωθηθεί απ’ τον μπάρμπα-Σαμ για την θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, λίγο αργότερα! Γιατί εκπλήσεστε καλέ; Μήπως δεν κάνει κύκλους η ιστορία δηλαδή; (Ανέκαθεν άλλωστε βόλευε τους συμμάχους μας να ηγείται της χώρας μας ο Γιωργάκης Παπανδρέου, το φερέφωνό τους, μπαρντόν, το δικό τους...παιντί ήθελα να πω).

Ακόμη όμως και αυτή η υπογραφή της διέλευσης του ρωσικού αγωγού πετρελαίου, ενέργεια, η οποία ήταν ορθή με γνώμονα το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος, στην ουσία ήταν χωρίς αντίκρυσμα. Και αυτό επειδή δεν είχε συνέχεια. Διότι λίγο καιρό μετά, έσπευσε η κ. Μπακογιάννη, υποβάλλοντας τα...σέβη της στην κ. Κοντολίζα, να γίνει βασιλικότερη του...βασιλέως (λέμε τώρα, διότι, όταν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες ακούνε για βασιλιά τους πιάνει...κρύος ιδρώτας αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και να συμφωνήσει με την εγκατάσταση της περιβόητης αντιπυραυλικής ασπίδας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. (Η κ. Μπακογιάννη απεδείχθη φανατικότερη και του...Ομπαμα, ο οποίος μόλις εξελέγη Πρόεδρος, πήρε τα αντιπυραυλικά συστήματα πίσω αφήνοντας...κάγκελο Τσέχους, Πολωνούς και....Βαλτικούς αλλά και την καλή σου την κ. Μπακογιάννη! Κάτι ακούγεται, ότι κατευθύνονται προς...Μεσόγειο μεριά!) Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, χάσαμε και τη στήριξη του Πούτιν!

Τελικά, όλες οι Κυβερνήσεις μένουν για κάτι. Σε όλες τους πιστώνεται κάτι. Όλες τις θυμούνται για κάτι. (είτε καλό είτε κακό). Την Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δεν θα την θυμόμαστε για τίποτε! Θα την θυμόμαστε δηλαδή μόνο, για το ότι παρέδωσε αυτόβουλα την διακυβέρνηση της χώρας στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, προδίδοντας την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, ο οποίος την ετίμησε με την ψήφο του.

Για να δούμε όμως, τί εστί ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή μάλλον τί εστί...Γιωργάκης Παπανδρέου; Διότι με τα Πασοκοκρατούμενα ΜΜΕ, τα οποία ήλεγχαν όλα τα χρόνια και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ελέγχουν την ενημέρωση στην Ελλάδα, έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια! Παρουσιάζουν το λοιπόν, την συγκεκριμένη φιγούρα, σαν έναν άφθαρτο πολιτικό με νέες ιδέες, ωσάν να έχει ξεπηδήσει από...παρθενογένεση ή να μετέβη ξαφνικά απ’ τον πλανήτη...Νιμπίρου!(άντε από τον Άρη!)

Για σταθείτε ρε μάγκες...Ποιός κυβερνούσε την Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια; Εγώ; Ποιός ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος των Κυβερνήσεων του ΠΑ.Σ.Ο.Κ.; Ποιός διετέλεσε επί σειρά ετών Υπουργός Εξωτερικών; Ποιός διετέλεσε Υπουργός Παιδείας; Ποιός υπέγραψε τις κατάπτυστες και επονείδιστες για τόπο συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης; Ποίου οι σύμβουλοι πρότειναν την...από κοινού συγγραφή των βιβλίων της Ιστορίας του Δημοτικού Ελλάδας-Τουρκίας (θαρρείς και η Ιστορία είναι....κοκκινιστό για να μαγειρεύεται ή σενάριο του...Φώσκολου για να παίζουμε με την πλοκή) με σκοπό να μην θιγούν οι γείτονες, κάτι το οποίο ευτυχώς δεν το δέχτηκαν οι....Τούρκοι, που από την Α’ Δημοτικού διαποτίζουν τα παιδιά τους με μίσος εναντίον της Ελλάδος και τα εμβαπτίζουν στο απύθμενο εύρος του Τουρκικού εθνικισμού.

Ποιός είχε επί σειρά ετών σαν δεξί χέρι (μάλλον....αριστερό) τον....ιδιαίτερο κ. Βαλλιανάτο (στην προσωπική του ζωή μπορεί να κάνει, ότι του γουστάρει, αρκεί να μην περνάει...τοιούτα πρότυπα στις νέες γενιές) ο οποίος έχει μιλήσει για ύπαρξη Σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, αναγνωρίζει το δικαίωμα στα γειτονικά Σκόπια (πρώην Βαρντάρσκα) να αυτοπροσδιορίζονται ακόμα και με τον όρο «Μακεδονία» και έχει κάνει ουκ ολίγες κινήσεις, οι οποίες κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό στοιχειοθετούν αντεθνική προπαγάνδα; Επί των ημερών ποίου, επελέγη η συντακτική ομάδα Ρεπούση, ναι, αυτοί οι ανεκδιήγητοι γραικύλοι, οι οποίοι συνέγραφαν τα βιβλία των παιδιών μας μιλώντας για....συνωστισμούς στη Σμύρνη! Ποιός είπε ξεκάθαρο ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, σε αυτή την προδοτική συμφωνία, η οποία θα εκχωρούσε και θα παρέδιδε ολόκληρη την Κύπρο στην Τουρκία;

Θέλετε να συνεχίσω για τον πολιτικό βίο του ανδρός; Ή μήπως θέλετε τώρα να δούμε τί εστί ΠΑ.Σ.Ο.Κ; Το λέω και το γράφω συνέχεια και θα το γράψω ακόμα μια φορά. Το μεγαλύτερο κακό, το οποίο έκανε το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. στην πατρίδα μας δεν ήταν ότι η συμμορία του ρήμαξε, κατελήστευσε και διέλυσε τον τόπο, εξευτελίζοντας την χώρα διεθνώς (από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε...Λουβαραίοι με τα.....pampers τους, Κοσκωτάδες, Κουτσογιωργαίοι, καλαμποκάδες-Αθανασόπουλοι, μι(ρα)ζαδοΤσοχαντζόπουλοι, Παπαντωνίοιδες και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει). Το ανεπανόρθωτο κακό, η μεγίστη ζημία, που υπέστη η Ελλάς, ήταν το ότι αυτοί οι άνθρωποι ήσαν οι κύριοι υπαίτιοι για την διάβρωση της Ελληνικής κοινωνίας, μέσω του εκμαυλισμού των θεσμών και των προτύπων ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, μπολιάζοντας το αίμα του Νεοέλληνα με την νοοτροπία του εύκολου κέρδους και του αήθους πλουτισμού.

Και σε αυτή την λαίλαπα παρέδωσε την εξουσία οικειοθελώς, ο Κώστας Καραμανλής! Εύγε! Τρανή υπηρεσία στην πατρίδα προσεφέρατε κ. Πρωθυπουργέ! Για όλους όμως εσάς, που εξακολουθείτε να αναρωτιέστε το γιατί, σας έχω έτοιμο έναν αρκετά ορθολογικό προβληματισμό, ο οποίος άλλωστε υφίσταται εκ των πραγμάτων. Μήπως η Ν.Δ. ενεργεί... τοιουτοτρόπως διότι έπαψε να είναι η....πραγματική Ν.Δ.; Μήπως διότι η ίδια εγκατέλειψε τις αρχές και τις αξίες, που επρέσβευε όλα αυτά τα χρόνια; Αλήθεια, πού είναι εκείνο το τραγουδάκι του Ρόμπερτ Ουίλιαμς, το οποίο λάτρευα από πιτσιρίκι και στο οποίο αποτυπώνωνταν ανάγλυφα τα παραπάνω; Το θυμάστε; «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία....!» «Μαζί θα κάνουμε μια Ελλάδα μεγάλη....» Πείτε μου, ισχύει ακόμη; Σκεφθείτε....

Ας δούμε όμως και τί άλλου είδους επιλογές έχει ο Έλληνας ψηφοφόρος, ούτως ώστε να δώσει ότι....πολυτιμότερο έχει (δεν του άφησαν και τίποτε άλλο) σε αυτή τη....γιορτή (μάλλον ζωοπανήγυρις) της δημοκρατίας! Το ΚΚΕ, αν και ομολογουμένως πολιτικά συνεπές στις όποιες θέσεις του καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας του, δεν αποτελεί σήμερα τίποτε παραπάνω από ένα ιδεολογικό απολίθωμα, ένα μαυσωλείο πολιτικής σκέψης, όπου σε λίγο θα χρειάζεται.....αρχαιολόγος για να το φέρει στην επιφάνεια και ξεναγός, για να το επιδεικνύει στους τουρίστες.! Δεν παίρνω όρκο αλλά πρέπει να είναι το μοναδικό αμιγώς.....κομμουνιστικό κόμμα στην Ευρώπη και ίσως και στον κόσμο (μαζί με τους συντρόφους της Βόρειας Κορέας προφανώς!)

Για το κόμμα των πολλών...συνιστωσών (και των λαθρομεταναστών) το ΣΥΡΙΖΑ, τα έχουμε κουβεντιάσει και στο παρελθόν. Δεν πρόκειται παρά για ένα νεοταξικό μόρφωμα, του οποίου τα στελέχη συναγωνίζονται για το ποιό θα εφαρμόσει την καλύτερη αντεθνική προπαγάνδα, μετουσιώνωντάς την σε πολιτικές θέσεις, βάση των οποίων θα αποδομηθεί η Ελληνική κοινωνία το γρηγορότερο. Ιδού το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν αυτοί οι γραικύλοι, απάτριδες, που το αποτελούν! (βγήκε και ρίμα) Σε άλλες εποχές δεν θα ζούσαν καν και παρακαλώ πολύ αυτό να μην το θεωρήσετε...ακραίο!

Όσο για τους Οικολόγους Πράσινους και...πράσινα άλογα (πράττειν άλογα) φαντάζομαι να έχετε ήδη καταλάβει από τις Ευρωεκλογές, τους πραγματικούς ανθελληνικούς σκοπούς των...αγγουριών του θερμοκηπίου! Λύκοι με προσωπείο αρνίου...(και δεν ξέρουμε εάν το κρέας τους είναι...βιολογικό!). Στην πραγματικότητα πρόκειται για το alter ego του ΣΥΡΙΖΑ επιδοτούμενο από το ίδρυμα Σόρος!

Τί μένει λοιπόν; Αποτελεί ή δεν αποτελεί μονόδρομο, δια της εις άτοπον απαγωγής, η ενίσχυση του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού στις εκλογές της Κυριακής; Πόσο μάλλον, που βάση μετρήσεων, άνω του 70% του Ελληνικού λαού συμφωνεί ή μάλλον ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. τόσο με την μεταναστευτική πολιτική όσο και με τις πολιτικές του εξαγγελίες σε σχέση με όλα τα κρίσιμα εθνικά θέματα, που ταλανίζουν συνεχώς τον τόπο αλλά και την οικονομία. Μήπως όλος αυτός ο κόσμος είναι ακραίοι, κύριε Πρωθυπουργέ....;

Ψήφο στο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ψήφος στο ΠΑ.Σ.Ο.Κ. είπε χθες στους Νεοδημοκράτες (ελαφρά σκεπτόμενος) ο Κώστας Καραμανλής. Διότι η πραγματικότητα είναι, ότι ψήφο στην Ν.Δ. είναι ψήφος στο ΠΑ.Σ.Ο.Κ! Και αυτό όχι μόνο επειδή Ν.Δ. και ΠΑ.Σ.Ο.Κ. αποτελούν δυό όψεις του ίδιου νομίσματος, με πανομοιότυπες πολιτικές πρακτικές, συμπλέοντας απολύτως με τις επιταγές της Παγκοσμιοποίησης αλλά και για έναν άλλο συγκεκριμένο, απτό, πρακτικό, εκλογικό λόγο.

Οι παρούσες εκλογές, όπως και οι εκλογές του 2007 διενεργούνται με τον εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη, όπερ και σημαίνει, ότι δεν παίζει κανένα λόγο η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου κόμματος, ως προς την κατανομή των εδρών στο Κοινοβούλιο. Δηλαδή, εάν το ΠΑ.ΣΟΚ. πάρει ένα υποθετικό ποσοστό 42%, τότε θα λάβει τον ίδιο αριθμό εδρών είτε η Ν.Δ. πάρει 35% είτε πάρει 41,9%! Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι κάποιος, που ήθελε να ψηφίσει ΛΑ.Ο.Σ., το να στραφεί και να ψηφίσει Ν.Δ. δεν έχει απολύτως κανένα νόημα διότι δεν θα μειώσει τις έδρες της Κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας του ΠΑ.Σ.Ο.Κ. Η μετακίνηση των ψηφοφόρων μεταξύ ΛΑ.Ο.Σ. και Ν.Δ. δεν έχει καμία επίπτωση, ως προς την εκλογική αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, όπου όλοι γνωρίζουμε, πως θα είναι το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. έτσι, όπως τα κατήντησαν οι επιλογές του κ. Καραμανλή.

Κατά συνέπεια, την ώρα της κάλπης θα παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Να πηγαίνουν οι αγνοί Νεοδημοκράτες και να ψηφίζουν με βαριά καρδιά την Ν.Δ., ούτως ώστε να μην έρθει το ΠΑ.Σ.Ο.Κ στην εξουσία αλλά...έλα που επειδή το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. δυστυχώς θα είναι πρώτο κόμμα (δεν αποτελεί μόνο εκτίμηση δική μου αλλά κάθε λογικά σκεπτόμενου Έλληνα το γεγονός, ότι η Ν.Δ. είναι σχεδόν αδύνατο να είναι πρώτο κόμμα έστω και μια ψήφο διαφορά) θα έρχεται ο εκλογικός νόμος και με τις ψήφους τους θα εκλέγει βουλευτές του ΠΑ.Σ.Ο.Κ.! Όσοι λοιπόν κατανοούν, ότι το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. θα είναι έστω και με μια ψήφο μπροστά από τη Ν.Δ., το να ψηφίσουν Ν.Δ. είναι σαν να πετούν την ψήφο τους εις τον κάλαθο των αχρήστων! Είναι πρακτικά σαν να ενισχύουν το ΠΑ.Σ.Ο.Κ...

Αντίθετα, όσο αυξάνουν τα ποσοστά των υπολοίπων μικροτέρων κομμάτων, τόσο αφαιρούν έδρες από το πρώτο κόμμα, στερώντας του πρακτικά το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του. Συνεπώς, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό, που είπε ο κ. Πρωθυπουργός, δηλαδή ένας ισχυρός ΛΑ.Ο.Σ., δύναται να στερήσει την αυτοδυναμία από το ΠΑ.Σ.Ο.Κ., με αναγκαία και ικανή συνθήκη το ΠΑ.Σ.Ο.Κ. να είναι πρώτο κόμμα, που κατά τα τεκμήρια θα είναι. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία δεν επιθυμούν να...πολυακούγεται απ’ του Μαξίμου...

Σχετικά τώρα με εκείνους, οι οποίοι ενσυνειδήτως σκοπεύουν είτε να απέχουν από τις εκλογές είτε να ρίξουν την ψήφο τους στο λευκό και στο άκυρο, έχοντας σιχαθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα και όλους όσους κυβέρνησαν αυτήν την χώρα, τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια, έχω να τους πω το εξής: Συμφωνώ απόλυτα με την διαπίστωση, ότι βιώνουμε μια κατάντια του πολιτικού βίου του τόπου και ταυτόχρονα μιαν κατ’ επίφαση δημοκρατία και είμαι ο πρώτος, που την στιλιτεύω. Φρονώ όμώς, ότι η αποχή απ’ την εκλογική διαδικασία και η περιθωριοποίηση, αφ’ ενός διαιωνίζει το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης, συντηρώντας τα ίδια πανομοιότυπα πρότυπα και δεδομένα στον πολιτικό βίο της χώρας και αφ’ ετέρου μετατρέπει τον ψηφοφόρο από ενεργό πολίτη σε άβουλο όν, σε μηχανικό ρομπότ!

Το ρητό «φύσει μεν εστίν άνθρωπος ζώον πολιτικόν» του Αριστοτέλους, εξηγούσε γιατί οι αρχαίοι περιφρονούσαν όσους δεν ησχολούντο με τα κοινα, χαρακτηρίζοντάς τους ως άχρηστους....Με άλλα λόγια, απ’ την κατάντια της πολιτικής μας ζωής περνάμε στην....κατάντια του ανθρώπου ή μάλλον σε κατάντιας ζωής γενικότερα!



Κλείνοντας, θα αναφέρω μιαν ακόμα ρήση, η οποία ταιριάζει...ταμάμ με την περίπτωση. «Η ψήφος και το βόλι είναι φταγμένα απ’ το ίδιο μέταλλο» έλεγε ο Ελληνικής καταγωγής Λάκων, Ναπολέων Καλόμερος (Buonaparte). Ακόμα και στην εποχή μας, όπου παρατηρείται το κωμικοτραγικό φαινόμενο η χώρα, η οποία εγένησε την δημοκρατία να έχει καταστήσει τον πολίτη πλήρως ανενεργό και αμέτοχο στα κοινα, στερώντας του βασικά όπλα λαϊκής συμμετοχής στον δημόσιο βίο της χώρας, όπως είναι το δημοψηφίσματα φερ’ ειπείν, (το κύριο λειτουργικό εργαλείο, το οποίο και παραπέμπει στην Αθηναϊκή άμεση δημοκρατία) υφαρπάζοντας μόνο την ψήφο του κάθε τέσσερα χρόνια, εν τούτοις η παραπάνω ρήση εξακολουθεί να ισχύει διότι είναι διαχρονική!

Έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε τα πάντα αρκεί να επιλέξουμε άξιους ηγέτες, ως αντιπροσώπους μας. Να επιλέξουμε αληθινούς ηγέτες....Ηγέτες, οι οποίοι θα θέτουν το συμφέρον της πατρίδος, ως πρώτη προτεραιότητα....Διότι, όπως τα φύλλα των δέντρων δεν είναι ίδια, κατ’ ανάλογο τρόπο και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει κι εμείς να τολμήσουμε να ψηφίσουμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, θέτωντάς το, ως πρώτη προτεραιότητα. Και λέω να τολμήσουμε, διότι περί τόλμης πρόκειται, σε μιαν εποχή και σε μια χώρα, όπου το αυτονόητο έχει καταντήσει ηρωισμός! Ιδού λοιπόν, ποιό είναι το κριτήριο, με βάση το οποίο επιβάλλεται να γίνεται η επιλογή των υποψηφίων και όχι με βάση το προσωπικό, ατομικό όφελος του εκάστοτε πολίτη. Αυτό έπραταν οι πάνσοφοι πρόγονοί μας και αυτό πρέπει να εξακολουθήσουμε να πράττουμε κι εμείς όσο και αν επιχειρούν να μας καταστείσουν ομήρους, ούτως ώστε να εξαρτώμεθα και να τους δίνουμε με την λαϊκή μας εντολή την εξουσία. Δεν αποτελεί μόνο δείκτη πολιτικού πολιτισμού, αποτελεί και θέμα επιβίωσης....Ημών....

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Στην κάλπη δεν σας βλέπει κανείς. Είστε μόνοι σας...Τιμωρήστε τους! Για όλα τα δεινά, που οι πολιτικάντηδες επέφεραν σ’ αυτόν τον έρμο τον τόπο...Αλλά και σε εσάς! Το χρωστάτε τόσο στην πατρίδα όσο και στον ίδιο σας τον εαυτό!


Σκέψου πριν ψηφίσεις....Σκέψου καλά....Για μερικά δευτερόλεπτα, πίσω απ’ το παραβάν, ΕΣΥ έχεις την εξουσία. Εκμεταλλεύσου το πριν ΑΥΤΟΙ σε εκμεταλλευτούν. Πριν σε εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά....





ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails