α

α

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Εισαγωγικό άρθρο Μέρος Β'

Αρκετά όμως με τα ταξίδια στο παρελθόν. Έχοντας πλέον εμπειρία απ’ τα τερτίπια του χωροχρόνου, ας διακτινιστούμε στο παρόν, φθάνοντας στην εποχή μας. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Τί βλέπετε; Τί νομίζετε ότι έχουμε; Σήμερα έχουμε.....ειρήνη θα απαντήσετε. Δεν είμαστε σε πόλεμο με κάποιον. Τουλάχιστον στη χώρα μας. Έτσι νομίζετε; Ε, λοιπόν στη σημερινή ειρηνική κοινωνία μας, δίνουμε καθημερινά μάχες, αρκετά συχνά λυσσαλέες, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας τόσο ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο....είδους πλέον. Διότι σήμερα, απ’ ότι φαίνεται, έχουμε πολλούς εχθρούς. Κι ας λείπουν οι ένοπλες συγκρούσεις.

Η καταστροφή, η οποία έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον έχει γυρίσει μπούμερανγκ και απειλεί με εξαφάνιση αυτούς που την προκάλεσαν. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα των φυσικών καταστροφών και της εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, αποτελούν σημαντικότατες απειλές για την ανθρωπότητα. Τα απεικονιστικά μοντέλα των επιστημόνων για τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι αρκετά δυσοίωνα για το μέλλον του πλανήτη.

Από την άλλη μεριά, η οικονομική ρευστότητα του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος έχει ως αποτέλεσμα την ομηρία του ανθρώπου στην σημερινή νεοταξική πραγματικότητα, μετατρέποντάς τον σε ένα γρανάζι μιας μηχανής παραγωγής κέρδους. Αυτή η αστάθεια ενός υλιστικού μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο επικρατεί στην κοινωνία είναι υπεύθυνη για τα φαινόμενα της ακρίβειας, της ανεργίας και κυρίως της φτώχειας, που μαστίζει ιδιαίτερα τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, λαμβάνοντας ολοένα και κλιμακούμενες διαστάσεις. Και αυτά με τη σειρά τους οδηγούν στην υπογεννητικότητα και την εγκληματικότητα. Στην κόλαση δηλαδή επί της γης, έως το βιολογικό μας τέλος. Την γενετική εξαφάνιση της φυλετικής μας ταυτότητας.

Αν τα φαινόμενα αυτά και οι επιπτώσεις, που επιφέρουν, θεαθούν και εξεταστούν σε ευρεία και όχι σε τοπική κλίμακα τότε θα παρατηρήσει κανείς συνεχείς μετακινήσεις πληθυσμών, θυμίζοντάς μας καταστάσεις.....υδροδυναμικής ροής υγρών επί υδραυλικών συστημάτων! Ανθρώπινες μάζες, ούσες υπό πίεση, να κινούνται με.....πίεση, άτακτα και ακατάπαυστα, δίχως συνείδηση και πατρίδα, δίχως συγκεκριμένο προορισμό ωσάν τις παλιές νομάδες, με μοναδικό σκοπό την επιβίωσή τους. Με ποιόν τρόπο; Με το να αυξάνουν την.....εντροπία ολόκληρου του πλανήτη! Πρόκειται φυσικά για τις λεγόμενες μεταναστεύσεις, την αθρόα....εισροή τους έχει βιώσει πλέον στο πετσί της για τα καλά η χώρα μας, υποφέροντας τα πάνδεινα απ’ τα χίλια δυο καλούδια που αυτοί κουβαλάνε και πληρώνοντας κάθε μέρα το λογαριασμό. Θυμίζουν έντονα τις εισβολές των.....βαρβαρολαών, τις οποίες είδαμε επί Βυζαντίου. Μόνο, που αυτή τη φορά γίνονται χωρίς όπλα. Γι' αυτό είναι και πιο επικίνδυνες.....

Ένας ακόμη.....λαθραίος εχθρός λοιπόν, εντός των συνόρων πλέον. Αλλά όπως είδαμε και σε προηγούμενες εποχές που ταξιδέψαμε, όλα είναι θέμα.....πολιτικής (και αποτελέσματα της λειψανδρίας ηγετών θα προσέθετα εγώ).

Ζήτημα διεθνούς πολιτικής πρακτικής αποτελεί επίσης και μια διαρκώς εξελισσόμενη και εμπράκτως εφαρμόσιμη σκηνοθεσία σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία και συνιστά τον πιο επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό όλων. Μια στάση ζωής, που αντιστρατεύεται στην ίδια τη ζωή! Είναι η προσπάθεια κατάργησης κάθε φυλετικού, εθνικού και πολιτισμικού διακριτικού στοιχείου μεταξύ των ανθρώπων. Είναι η προσπάθεια εγκλεισμού τους σε ένα ψυχιατρείο παραισθήσεων, σε ένα πνευματικό χωνευτήρι, με στόχο την μετατροπή τους σε ομογενοποιημένα ρομπότ, σε άβουλα όντα χωρίς αυτενέργεια. Χωρίς σκέψη καν.

Μια προσπάθεια, που – ευτυχώς για το ανθρώπινο είδος – δεν θα έχει συνέχεια και νομοτελειακά θα καταρρεύσει αφού έρχεται σε σύγκρουση με τα συστατικά της ανθρώπινης δημιουργίας! Διότι το εγχείρημα μετατροπής μας σε πνευματικά ζόμπι, σε κλωνοποιημένα αντίγραφα μόνο και μόνο για τις εύπλαστες ιδιότητες του εν λόγω.....ανθρώπινου κιμά, έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους, που διέπουν την ανθρώπινη φύση.

Όπως τα φύλλα των δέντρων δεν είναι όλα ίδια, όπως τα δάχτυλα των χεριών μας δεν είναι όλα ίδια, κατ’ ανάλογο τρόπο και οι άνθρωποι παρουσιάζουν διαφορές. Αυτή η ποικιλομορφία είναι αποτέλεσμα τόσο γενετικών όσο και περιβαλλοντικών παραγόντων. Οφείλεται δηλαδή στην πληθώρα των ανθρώπινων γονιδίων αλλά και στην επίδραση των περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως είναι για παράδειγμα οι μεταλλάξεις (ακτινοβολία), οι οποίες μπορούν να τροποποιήσουν τον γενετικό μας κώδικα. Η φυσική επιλογή είναι εκείνη, η οποία κατευθύνει την γενετική ποικιλότητα των μεταλλάξεων (και αφού τα τροποποιημένα γονίδια έχουν υποστεί γενετική απομόνωση) προς τη συγκεκριμένη εξελικτική κατεύθυνση με μόνο στόχο την επιβίωση του οργανισμού.

Με άλλα λόγια, δεν έχουμε όλοι τον ίδιο σωματότυπο ούτε τον ίδιο δείκτη ευφυίας ούτε παράγουμε όλοι τον ίδιο πολιτισμό. Κι αν είχαμε όλοι τα ίδια τότε πολύ απλά δεν θα επιβιώναμε! Διότι ούτε τα ίδια γονίδια εμφανίζουμε ούτε κατοικούμε όλοι στον ίδιο βιότοπο για να μπορέσουμε να προσαρμοσθούμε στις ίδιες, κοινές, φυσικές του συνθήκες. Κατά συνέπεια, η εν λόγω διαφοροποίηση, αποτελεί φυσική νομοτέλεια και θα υφίσταται όσο υπάρχει άνθρωπος. Το γεγονός δε αυτό, προσδίδει και την έννοια της ομορφιάς στη ζωή.

Εάν επιθυμείτε βέβαια, μια γρηγορότερη θεραπεία γι’ αυτό το διαρκώς εξαπλούμενο.....πλανητικό νόσημα, θα συνιστούσα την χρήση της Ελληνικής παιδείας, ως αποτελεσματικό εμβόλιο, το οποίο και θα.....εκκρίνει γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες τα αντισώματα της νόησης και της αυτογνωσίας. Διότι ο Ελληνισμός είναι η θωράκιση του ανθρώπου απ' τους μισανθρώπους. Είναι ο εξανθρωπισμός όλων των φυλών του κόσμου και ανύψωσις της συνειδήσεως της ανθρωπότητας. Όπως τότε. Στον καιρό του Αλεξάνδρου.....




.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails